Racuchy marchewkowe.

Były już jakiś czas temu placuszki marchewkowe to teraz czas na racuchy marchewkowe.  Składniki są prawie identyczne ale w smaku bardzo się różnią. Placki były chrupiące, racuchy są pulchne i mięciutkie.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

składniki:
800 g marchwi
1,5 szklanki mąki pszennej
2 duże jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
200 g twarożku naturalnego
posiekany szczypiorek

Obraną i umytą marchew trzemy na tarce na małych oczkach. Do marchwi dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, jajka i sól. Mieszamy dokładnie. W rękach z ciasta formujemy średniej wielkości kulki i delikatnie spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanej patelni, na oleju z obu stron.
Podajemy z twarożkiem wymieszanym ze szczypiorkiem.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Racuchy / placuszki i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „Racuchy marchewkowe.

  1. ciekawy patent :) za marchewką jako taką nie przepadam, więc może w formie racuchów przypadnie mi do gustu. Będzie trzeba spróbować :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>