Faszerowany chleb.

Jeśli macie na przygotowanie śniadania trochę więcej czasu niż 10 minut to polecam wypróbować ten przepis.  Jest prosty, smaczny i ciekawszy niż zwyczajne kanapki.
Znalazłam go kiedyś w jakiejś gazecie, trochę zmieniłam i dzisiaj Wam prezentuję.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

składniki:
1 chleb 300 g
2 jajka ugotowane na twardo
170 g sera żółtego
150 g szynki
4 kawałki papryki konserwowej
2 średnie ogórki konserwowe
200 g serka kanapkowego
1 łyżka chrzanu
koperek
szczypta pieprzu i soli

Ser żółty i obrane jajka trzemy na tarce na dużych oczkach. Paprykę, ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Z chleba wydrążamy miąższ (łatwiej będzie jak przekroimy chleb na pół), mieszamy go z jajkami, serem, szynką, ogórkami, papryką, chrzanem i serkiem kanapkowym. Dodajemy sól, pieprz i mieszamy z posiekanym koperkiem.
Połówki chleba nadziewamy farszem. Przed podaniem możemy chwilę schłodzić chleb w lodówce.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Śniadania i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „Faszerowany chleb.

  1. To musi smakować wybornie :)!

  2. ~Madzia pisze:

    Bardzo fajny przepis :) wykorzystam go przy najbliższej nadarzającej się okazji :) mój mąż codziennie mowi mi abym przyrządziła coś innego niż standardowe codzienne potrawy które po prostu mu się już znudziły :/ dlatego szukam coś w necie i ten przepis przypadł mi do gustu mam nadzieje że mu będzie smakować… dziękuje

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>